InfokasV3

beheerdershandleiding

 • omzetgegevens
 • openstaand
 • crediteren
 • snelstart
 • voorraad beheren
 • voorraad telling
 • lijst naar kladblok
 • lijst naar excel
 • web etalage
 • webshop koppeling
 • koppeling oscommerce
 • koppeling virtuemart
 • koppeling woocommerce
 • koppeling magento
 • cadeaubon
 • spaarkaart
 • kortingkaart
 • kortingsgroepen
 • bonlogo en coupon
 • mailing
 • gebruikers
 • backup / exporteren
 • importeren
 • variabelen
 • systeem functies
 • sjabloon
 • filiaal
 •  

  hoofdmenuzoeken
  Infobits Home pagina
  Infokas Downloaden
  E-mail :

  helpdesk(A)infokas.nl

  infokasv3 kassasoftware webshopkoppeling met wordpress woocommerce print deze pagina
  maak een koppeling tussen uw kassa met uw woocommerce webshop!

   

  InfokasV3 kassa software is rechtstreeks te koppelen met osCommerce, Joomla Virtuemart en Wordpress WooCommerce maar er kan ook gekozen worden voor een indirecte (Sync) koppeling. Onderstaand een voorbeeld van welke WooCommerce velden gekoppeld kunnen worden. Joomla en osCommerce hebben een andere database indeling en dus ook andere koppelingen tussen de velden.

   

   

  De Wordpress WooCommerce webshop is zeer gebruikersvriendelijk voor zowel de bouwer als de klant. Er is veel via modules is aan te aanpassen, er is een grote actieve community. Er zijn veel plug-ins met leuke functies om uw webshop aantrekkelijk te maken.

  WordPress is in te stellen als etalage zonder bestelfunctie, door de instelling als webetalage kunt u gebruik maken van het ROPO effect.

   

  Wat is WooCommerce (WordPress):

  WooCommerce is een plug-in voor WordPress, lees het pdf : Wat is WordPress.

   

  Wat kost WooCommerce (WordPress):

  WordPress is een gratis CMS en WooCommerce is een gratis plug-in voor WordPress, u betaalt alleen voor de hosting. Er zijn ook betaalde plug-ins voor WordPress, bijvoorbeeld een thema / uiterlijk met (foto)sliders of extra product functies voor als u abonnementen of digitale toegangskaarten wilt verkopen.

  Hosting van WordPress is er al vanaf € 5 per maand, als u wilt werken met de Sync 2 WordPress koppeling dan is externe toegang tot de MySql database nodig. Bij een aantal providers kunt u dit zelf in het beheergedeelte van de website instellen. Kies voor een provider waar u niet de database voor iedereen (met de juiste inlogcode) openzet maar alleen voor het IP adres van uw winkel in combinatie met de inlogcode.

  Voor (hulp bij) de installatie en het beheer van uw WordPress kunt u een externe partij inschakelen die los staat van de hoster. Hiermee bent u vrij om te kiezen met wie u samenwerkt. U kunt een vaste beheerder aanstellen maar ook per klus iemand inhuren. Voor deze 'hulp' kunt u in WordPress een beheerdersaccount aanmaken en deze account blokkeren zodra het werk is uitgevoerd. Heeft u genoeg (zelf)kennis en ook genoeg tijd? Op internet staat heel veel informatie waarmee u de installatie en inrichting ook helemaal zelf kunt uit voeren.

  De kosten van een complete WordPress met WooCommerce installatie en inrichting varieren van € 0 + veel eigen tijd tot maximaal € 1250 voor een compleet verzorgde installatie en inrichting.

  Bij betaalproviders heeft u de keuze uit providers die geen vaste maandelijkse kosten maar alleen provisie per betaling rekenen en providers die een lagere provisie vragen in combinatie met een vast maandbedrag. Voorbeelden:

  Mollie payments: iDeal € 0.45, Bancontact / MisterCash € 0.25 + 1.8%, Creditcard € 0.25 + 1.8%.
  Icepay: € 49.95 per maand inclusief 400 transacties, bij meer dan 400 transacties kost iDeal € 0.125

  Bovengenoemde betaalproviders zijn genoemd als voorbeeld, kies zelf een provider die bij uw webshop past.

   

  Sync Koppeling:

   

  Met de Sync koppeling worden artikelen vanuit de kassa in de Sync database geplaatst (upload) of vanuit de Sync database in de kassa (download). Uw webshop beheerder maakt de link tussen de Sync database en de webshop.

  Meer over voorraadbeheer in combinatie met de webshopkoppeling bij webshop voorraadbeheer.

   

  Directe Koppeling (In ontwikkeling):

   

  De InfokasV3 Sync 2 WordPress koppeling is nog in ontwerp fase. Bij de directe koppeling worden de producten vanuit de kassa rechtstreeks in WooCommerce geplaatst. Afhankelijk van de inrichting is koppeling met verzendopties (gewicht en formaat van het artikel) en product opties (maten, kleuren, inhoud, ...) mogelijk. Ook wordt de voorraad rechtstreeks gekoppeld. Wilt u meedoen aan de ontwikkeling en zo ook invloed hebben op de functies van de software neem dan contact op met helpdesk(A)infokas.nl.

   

  Afbeeldingen via MySql:

  De categorie en product afbeeldingen worden (bij de keuze voor artikel-upload) door de koppeling opgeslagen in de WordPress database als MySql - BLOB veld.
  De afbeeldingen kunnen ook wel via FTP worden ge-upload maar er is dan alsnog een plug-in nodig om de attachment meta data in te stellen en de thumbnails aan te maken. Met de MySql ~ BLOB werkwijze is geen FTP toegang nodig.

  De WordPress plug-in kijkt of er nieuwe afbeeldingen in de database staan en slaat deze op als bestand voorzien van de juiste meta data en thumbnails.
  De categorie afbeelding wordt automatisch gemaakt op basis van de categorienaam en afbeeldingen van producten die bij deze categorie horen.

   

  WordPress Plug-In:

  De InfokasV3 Sync 2 WordPress plug-in, geinstalleerd en actief in de WordPress Woocommerce webshop. Deze plugin is onderdeel van de kassakoppeling, de plug-in zet afbeeldingen om van BLOB naar bestand. Om de afbeeldingen vanuit de kassasoftware naar de WooCommerce database te plaatsen is ook het InfokasV3 Sync 2 Wordpress programma nodig.

   

  Voorbeeld standaard koppeling:

  artikel_groep = 'fietsen-race-heren' = wp_term_taxonomy / wp_woocommerce_termmeta = categorie 'fietsen', sub 'race', sub 'heren'
  artikel_nummer = wp_posts - post_name
  artikel_barcode = wp_postmeta - '_sku'
  artikel_type = wp_posts - post_title
  artikel_memo = wp_posts - post_content
  artikel_voorraad = wp_postmeta - '_stock'

   

  Uitleg extra wp_postmeta velden:

  _shipping_opt Verzend optie, past het artikel door de brievenbus, is het een breekbaar pakket of moet het op een rolcontainer.

  _delivery_opt Bezorg optie: alleen bezorgen, bezorgen aansluiten en zenders instellen, of bezorgen en monteren van een kledingkast.

  Bij de keus voor uploaden moeten de maximum waarden van eventuele extra webshop velden worden vermeld
  (b.v. webshop_product_ean = max 13 tekens, als het kassa veld langer is dan het webshop veld dan wordt het veld afgekapt)

  Koppeling velden

  Het veld _artcode kan vrij gebruikt worden, aktiecode heeft als standaard waarde 0, het veld kan een waarde hebben van 0 ~ 9999. Er kan maar één artikel de waarde 1 hebben, zodra een artikel wordt opgeslagen met de waarde aktiecode = 1 wordt het oude artikel met deze aktie code op 0 gezet.

   

  Categorie afbeelding voorbeeld:

  In bovenstaand voorbeeld is de categorienaam [Handscanner] en dit is een subcategorie van [Barcodescanner]. U kunt natuurlijk ook een eigen categorie afbeelding maken of selecteren.

  Er worden afbeeldingen gebruikt van artikelen die in deze categorie of een sub-categoerie zitten. Als er maar één product in de categorie zit dan wordt deze 8x gebruikt. U kunt natuurlijk ook zelf een categorie afbeelding maken / instellen.

  In bovenstaand voorbeeld is de categorienaam [Desktop] en dit is een subcategorie van [Barcodescanner], in deze categorie zit maar 1 productafbeelding van een desktopscanner, deze afbeelding wordt dan 8x gebruikt.